Des de Pedroses en primicia

Progama atípic i alhora de retorn als orígens.

Atípic perquè està gravat al paradís nautàrquic de Les Pedroses (Osonia), perquè per primer cop ho podreu escoltar abans per podcast que per la radio i perquè els majares es veuen acompanyats de la flor i nota del contrabandisme dominical i de llegendaris i històrics
Retorn als orígens perquè com en els vells temps retornem a la hora i mitja de duració i a fer programa abans de dinar, en aquest cas una calçotada històrica. I retorn als orígens amb una selecció músical que recorda en part les seminals i primeres assamblees de majares.

Crònica de la festa de 18 anys al Ateneu de l’Eixample, gimcama nautarquica (remember http://espaisideral.org/), moments musicals en viu amb Mariona i el seu acordeó acompanyada de la pandereta txepil i un continu Asi se hizo.
Música nautàrquica: Modena City Ramblers, Orquestra Plateria, Skatala, Inadaptats, New Order, fantàstics silencis i acoples rurals i molt més.

Disculpeu i disfruteu del caos i la saturació majara, va ser un gran i irrepetible diumenge.

Societat controlada

Ens acompanya per primer cop Artesano, creador del blog http://intimidadviolada.blogspot.com, per parlar del control social i la pèrdua d’intimitat en pos de la seguretat en què ens veiem sotmesos. Parlem de datamining, de formes d’escapar a aquesta vigilància, del paper de les noves tecnologies i de referencies cinèfiles i bibliogràfiques que han abordat aquest tema. Tot això acompanyat d’algun fragment de El mundo de Ender d’Orson Scott Card i d’audios gentilesa de les amiges de RebelArt.

Setmana sense móbil contra el Crongrés mundial de telefonia mòbil a Bcn (http://luchacontaminacionelectromagnetica.blogspot.com/2009/01/semana-sin-movil-congreso-gsma.html), trucades que ens vigilen, referències a La Clota i Vallcarca i infusions saludables.

Musique intime: Hector Lavoe, El ataque de la basura radioactiva, Dead Can Dance, Amancio Prada, Johnny Cash, Leonard Cohen, Las Grecas, Interlude, Nick Cave & The Bad Seeds (que no asientos), Le Pianc.

Ah, i no ho oblideu ens veiem divendres a l’Ateneu Popular de l’Eixample, que 18 anys no es fan cada any:

Jallalla G.I.P.I.!

Eduardo Manostijeras i Ernesto Che Majara s’arrastren per l’estudi de Contrabanda, patint els excesos de la gala-concert galàctic de la nit abans a la Sala Salamandra del Planeta Lumpen on exercint un cop més de majares en el sentit més literal de la paraula acompanyen a El ataque de la basura radioactiva i les Qbits.

Afortunadament no afronten tot el programa sols i són un ratet (ben) acompanyats per unes noies de manges verdes amb les que parlen d’hortets urbans, del Putxet a la Vall de Can Masdeu.
A més les impagables missives de Pablito Terrores, notícies estrambòtiques i algo més (o no).
Música aljabibi: Cafe Tacuba, Le Petit Ramon, El ataque de la basura radioactiva (grande Daniel Inalámbrico), Paco de Lucia, Kjarkas, Modena City Ramblers, La Kinky Beat, Distorsion, Albert Pla, agradable música magrebi i els irrepetibles Supergirl & The romantic boys (postulant per ser nova sintonia).

Masalia hivernal i Paral·lel hivernant

Tornen els amics masaleros per explicar-nos que porta el nº 45 del periòdic més molón de Ciutat Vella, centrat aquest més en la guerra contra les classes socials més baixes a Ciutat Vella: assetjament policial i mediàtic contra les treballadores sexuals, operacions de neteja de l’espai públic, els casos de Robadors 29 i Robadors 33, etc.

Trucada per explicar la campanya de recollida de firmes pel manifest VOLEM LA SALA PARAL·LEL PER AL BARRI. Més info a http://magdalenes.net/
També ens acompanya Flopi, per parlar-nos de El colmado, proveeduria cultural del Raval i del cicle de cinema argentí que es fa al Centre Cívic Can Basté.

A més cròniques, necròlogiques i algun que altra poema.
I acabem amb el desallotjament retransmés de la Teixidora de Poble Now, centre social que va acollir la darrera vetllada majara.

Música entrenyable: Modena City Ramblers, El Pescadilla, Perrocker musicant Anton Sala, Dr. Calypso, IAM (en plan acústic, quoi), Okploide, Les Saints Paniques.