Actualitat del Kurdistan, internacionalisme a Rojava

Al hivern de la història majara, encarant la recta final del programa, reprenem un tema habitual en la nostra trajectòria: l’actualitat de la situació i resistència del poble kurd.

Ens acompanya Diego del Norte i connectem amb Coni des de Rojava, companyes que han estat o estan sobre el terreny aportant a la causa kurda. Amb elles parlem dels perills actuals, de com la lluita i l’autonomia del projecte polític kurd son referents internacionals i de grups de suport com l’Academy of Democratic Modernity, el Colectivo por la revolución social de Rojava o la Plataforma Azadí  fonts fiables i afins d’informació com el Rojava Information Center del que Coni ha format part, els propis programes realitzats per Diego del Norte o les traduccions publicades per Descontrol.

També aprofitem per, a partir de la vinculació amb la situació al Pròxim Orient, parlar de les mostres de solidaritat amb el sofriment del poble palestí com la propera jornada internacional de suport del 7 de febrer. I de les protestes d’Argentina no se vende a Barcelona en adhesió al Paro General contra les polítiques de Milei. I finalment, recomanar el llibre Marrón de la il·lustradora peruana Rocío Quillahuaman, memòries de l’autora com persona racialitzada a la nostra ciutat.

Música internacionalista: Júlia Cruz Sesé, Hunergeha Welat, Stranê cesaret i Zombie Pujol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*