Lucía Barbudo i protestes a Bielorússia i Bulgària

Tornem l’equip majara al complert per començar comme il faut una nova temporada que es preveu interessant al món i a Contrabanda. I ho fem, amb una entrevista telefònica de luxe: Lucía Barbudo, activista feminista de Múrcia i habitual col·laboradora del Diario.es. Amb ella debatem de com les mesures i enfocament contra la pandèmia i la crisi segueixen reproduint els patrons patriarcals, adultocèntrics, racistes i classistes del sistema capitalista i de quines son les prioritats de l’Estat, amb l’exemple de l’inici del curs escolar. Aprofitem per difondre la campanya de suport a una persona migrant en presó preventiva.

Escoltem també àudios sobre mobilitzacions llunyanes, i a vegades mal explicades, que hi ha hagut aquest estiu. Andrei ens parla del context, resistència i repressió que s’està donant a Bielorússia, contingut que vam avançar la setmana anterior. I Filka ens explica les protestes, menys conegudes, que també s’han donat aquest estiu a Bulgària. Tanquem aquest bloc sobre l’Europa de l’Est amb un nou àudio de la Judit de Crit Cultural posant veu als Contes de bona nit per a nenes rebels d’Elena Favilli i Francesca Cavallo, aquest cop sobre la periodista russa Anna Politkóvskaia i recomanant el programa d’El Desenterrador d’Irola Irratia sobre el punk sota el teló d’acer.

Música descerebrada : Cerebros Exprimidos (en rècord del Jaume), Crudo Pimento, Morgane Ji, Kino, Diko Iliev i Chaqueta de Chandal.

Àudios sobre situació actual a Bielorússia

Avancem contingut del proper programa. I és que tenim la sort que Andrei, majara bielorús, ens envia des de Minsk un resum sonor sobre les protestes i situació social i política que està vivint aquest país.

Intro:

Sobre les vagues:

Repressió de l’Estat:

Sobre Prolukachenko:

Rol dels mitjans de comunicació:

Marxa per una Bielorússia nova:

Conclusions:

Us recomanem completar aquests àudios amb el fil del mateix company al twitter de l’Assemblea llibertària Heura Negra i amb l’entrevista al grup anarquista Pramen a Kaos en la Red.

Teta & teta i gestió emocional

Sense dos terceres parts dels majares però amb la presència de la Patri, tornem de vacances. Comencem connectant amb Iol de Teta & teta, que ens parla d’aquest espai feminista de creació i activisme i de la censura per part d’Instagram que han patit

Aprofitem per explicar el cas de l’artista i activista Daniela Ortiz i la campanya i comunicat de suport que s’està fent i recomanar iniciatives d’autodefensa digital feminista.

I sobretot parlem, o deixem oberts debats, sobre la gestió de les pors i incerteses i l’impacte emocional de la situació actual

Recomanem llibres com Feminisme de butxaca de Bel Olid i El hombre en busca de su sentido de Víctor Franck i el còmic Tomar Refugio de Zeina Abirached i Mathias Énard. I, com en anteriors programes, acabem amb un nou àudio de la Judit de Crit Cultural posant veu als Contes de bona nit per a nenes rebels d’Elena Favilli i Francesca Cavallo, aquest sobre Matilde Montoya.

Música per ofendre’s ensenyant tetes: Suzanna, Soleá Morente, Nach, Pedro Pastor y Suso Sudón, Líbrida, Queralt Lahoz, Tremendu i Amparo Sanchez (amb La Abuela Margarita)