Espais per la utopia i actualitat de Vallcarca

No tenim Eduardo Manostijeras però si Marina de la cooperativa d’arquitectes Voltes i de l’associació veïnal Som Barri de Vallcarca.

Amb ella parlem del dret a l’habitatge i de com l’arquitectura pot treballar per donar cabuda a utopies transformadores. Ho fem reflexionant sobre espais adaptats a realitats vitals normalment no contemplades i experiències actuals com les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús (com Ruderal o La Sequoia) o de projectes de masoveria. I recomanem jornades vàries, articles com el recent sobre Comunalisme amb propietat a la Directa, referències cinèfiles, cinematogràfiques i fins i tot expositives (1.000 m2 de desig. Arquitectura i sexualitat) i recuperar l’àudio que Marina ens va enviar durant el confinament analitzant els límits dels pisos on ens van clausurar i el programa amb la cooperativa Punt 6 sobre urbanisme i feminisme.

I també d’actuals fronts de lluita del barri de Vallcarca per fer front a la gentrificació i manca d’habitatge digne, que poden extrapolar-se a la resta de la ciutat. Podeu recuperar el context d’urbanicidi i de resistència i propostes per part del veïnat al dossier Carregades de Raons.

Música per encabir utopies: The Pogues, Bala, New Buildings, Lágrimas de Sangre, Remei de Ca la Fresca i Les Salvatges (des del recopilatori de Discos Pinya Nadal a 10 bandes que es presenta el dissabte 16 a la Bodega Riera).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*