Feixismes i USA

En vísperas del 12 octubre xerrem de feixisme i racisme amb l’àudio que Angeline, originaria d’Arkansas, ens fa parlant de la situació actual a USA amb l’autoritarisme del govern, els grupuscles supremacistes i la resposta popular encapçalada per dones racialitzades. Aprofitem per fer recomanacions sobre el racisme i la resistència negra a USA com els llibres El ferrocarril subterraneo de Colson Whitehead i Una autobiagrafia. Assata Shakur sobre aquesta activista afrofeminista o el film Infiltrado en el KKKlan de Spike Lee i sobretot les activitats de Black Barcelona.

Desgraciadament no podem fer l’entrevista esperada a Carlos Marqués-Marcet, director de La mort de Guillem però parlem igualment de la campanya actual per recordar el cas i la repercussió de la seva emissió per TV. I escoltem l’habitual àudio de la Judit de Crit Cultural posant veu als Contes de bona nit per a nenes rebels d’Elena Favilli i Francesca Cavallo, aquest cop sobre la partisana antifeixista Claudia Ruggerini.

Abans comencem el programa amb la crònica de l’Exploding Fest celebrat a Vallcarca i acabem amb la trucada d’Eduardo Manostijeras, que no ha pogut venir perquè estava cobrint la Jornada de la cabra catalana celebrada a la serra del Montsec.

Música antiracista: Roger Pelaez, Pentina’t Lula, Solange, India Arie, Susannes, i Wölva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*