Egipte, Palestina… el món

Avui per un cop ens dediquem a que passa lluny de les nostres fronteres, concretament en la convulsa situació al món àrab. En Marc ens explica el viscut a inicis d’any a Egipte, actualitat que podeu seguir des del seu blog Egipte rere la barricada on trobareu també un tràiler del documental que està fent sobre la revolta.

I la Rana i la Marta ens parlen de vàries campanyes engegades a Palestina per denunciar l’opressió per part del govern Israelí: la setmana contra l’apartheid i la campanya de boicot. I també sobre la iniciativa de resistència cultural que estan realitzant amb Artefacto Cultural.

A més, recordem la cobertura especial que conjuntament amb Bronka s’ha realitzat de la setmana de lluita feminista del 8 de març i  l’aniversari del programa El rizoma Malinowski perpetrat a la Reina d’Àfrica la nit abans. Anunciem també les activitats del nou Ateneu de Vallcarca.

El poema de M.A. Alvarez amb el que iniciem el programa està extret del llibre Mujeres mirando al sur. Antalogía de poetas sudamericanas en USA.

Música per revoltar-se: Mal de amores, Perrocker, Souad Massi, Umm Kulthum, Rim Banna, El Punto Devil, Yacine & The Oriental Groove i las Rodilleras

Us deixem amb un vídeo de les protestes pacífiques de la plaça Tahrir del Cairo del 1 de febrer i amb aquesta convocatòria:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*